مدار فرمان کرکره برقی قطعه ای است که از آن به منظور کنترل موتور کرکره برقی مورد استفاده قرار می گیرد و نقش مهمی در به حرکت در آوردن تیغه ها دارد. مدار فرمان نام دیگری هم دارد که به آن رسیور می باشد و اگر این قطعه خراب شود باید مبلغ زیادی را برای تعویض آن هزینه کنید. در حقیقت، مدار فرمان به عنوان مغز کرکره برقی شناخته می شود که با دستور گرفتن از کاربر به واسطه ریموت، باز و بسته کردن درب را انجام می دهد. در ادامه مطلب تصمیم داریم تا شما را بیشتر با این مدار آشنا کنیم.
معرفی انواع مدار فرمان کرکره
گونه های مختلفی از مدار فرمان همچون: رسیور فول و رسیور معمولی وجود دارد که برای هر مدل از موتورهای موجود، نوع خاصی از آن ها به کار گرفته می شود. به طور مثال، مدار فرمان کرکره برقی توبولار، با رسیور موتورهای ساید تفاوت دارد. موتورهای فرمان تنظیمات متنوعی دارند و ضروری است در رابطه با هر کدام از آن ها دانش کافی داشته باشید. تعدادی از مدارهای فرمان به جهت سیم کارت خور بودنشان، امکان مدیریت آنها به واسطه تلفن همراه وجود دارد. جدای از این مورد، برخی از مدارهای فرمان این توانایی را دارند که سرعت حرکت کرکره برقی را تنظیم کنند. رسیورهایی که در بیشتر کرکره های برقی در مغازه ها مورد استفاده قرار می گیرند، از نوع ساده هستند و امکان متصل شدن آن ها به ریموت وجود دارد؛ اما مدار فرمان هایی که در درب پارکینگ ها به کار گرفته می شوند، از نوع رسیورهای ساده نمی باشد و دارای تنظیمات بیشتری است. امکان نصب تایمر باز و بسته شدن یا نصب سنسور، در رسیورهای کرکره برقی مورد استفاده درب های پارکینگ وجود دارد. شما حتی می توانید زمان و سرعت باز و بسته شدن کرکره برقی را در رسیورهای پارکینگ تنظیم نمایید. پس، به راحتی می توانید تنظیم مدار فرمان کرکره برقی را انجام دهید. در ادامه متن گونه های رسیور کرکره برقی را شرح داده ایم:
مدار فرمان ساده
مدار فرمان ساده کرکره برقی، یک ورودی 220 ولت برق شهری و یک خروجی موتور دارد که در مجموع فرایند بالا و پایین نمودن درب کرکره را به عهده دارد.
مدار فرمان فول
این مدار فرمان بیشتر برای کرکره پارکینگی مورد استفاده قرار می گیرد. علت این استفاده، توانایی اتصال فلاشر و چشم الکترونیکی است. این نوع مدار فرمان دارای تنظیمات اتوکلوز و رله پارکینگ می باشد و این امکانات سبب می شوند تا پس از گذشت تایم مشخصی، درب به شکل خودکار بسته شود.
شما می توانید از شرکت مکث در، بهترین نوع مدار فرمان کرکره برقی را تهیه نمایید و از متخصصان این شرکت برای نصب آن کمک بگیرید.
نحوه نصب مدار فرمان کرکره برقی
نصب مدار فرمان کرکره باید توسط نصاب متخصص صورت گیرد. قبل از نصب، ابتدا برق ورودی قطع می شود و رسیور جدید از روی ترمینال باز می گردد. نصاب در هنگام باز نمودن سیم ها به محل دقیق آن ها توجه می کند تا برای بستن آن سیم ها با مشکلی مواجه نشود. اولین گام برای نصب رسیور این است که با مشورت نصاب و تشخیص او از مدل موتور به کار رفته در کرکره برقی، شما اقدام به تهیه مدار فرمان مورد نظر کنید. بعد از آن مدار کنترل قبلی توسط نصاب جدا شده و مدار جدید با دقت بالا نصب می شود. بعد از نصب کردن مدار فرمان جدید، برق ورودی وصل شده و پس از فاصله گرفتن از کرکره برقی، ریموت فشار داده می شود. چند مرتبه باز و بسته شدن کرکره با ریموت امتحان می گردد تا از صحیح کار کردن مدار فرمان اطمینان حاصل شود. بدیهی است که نصب کردن رسیورها در موتورهای مختلف، متفاوت است و هر کدام نیاز به رعایت قوانین ویژه ای دارد. به طور مثال موتورهای توبلار 5 ورودی دارند که 1 ترمینال و 2 ورودی مرتبط با برق شهر است و حتماً باید قبل از انجام فرایند نصب، برق ورودی این بخش قطع شود. 1 ترمینال از 3 خروجی دیگر در این مدل موتور، مرتبط با اتصال موتور است که یکی از آن ها سیمی به منظور بالا رفتن و دیگری برای پایین آمدن کرکره می باشد. اگر در هر شرایطی رسیور کرکره برقی شما دچار مشکل و خرابی شود، باید از یک نصاب حرفه ای در این زمینه استفاده کنید تا این پروسه را به درستی و با دقت هر چه تمام تر انجام دهد.
مزایای مدار فرمان کرکره برقی
یکی از مزیت های رسیور کرکره برقی، توانایی باز و بسته شدن درب فقط با فشردن یک دکمه درب بالا یا پایین را دارد. برخی از مدارهای فرمان کرکره ها قابلیت تعریف شدن درب اتوکلوزی را دارند که عبارتی دیگر می توانند بعد از عبور خودرو، درب را به صورت خودکار ببندند. یکی دیگر از مزایای رسیور کرکره برقی، تعمیر و تعویض آسان آن می باشد.
دلایل خرابی مدار فرمان کرکره برقی
هر محصولی هزاران دلیل برای خراب شدن دارد. مدار فرمان هم از این قاعده مستثنی نیست. در متن ذیل دلایل خرابی این مدار را برایتان ذکر کردیم:
نوسانات برق
بردهای الکترونیکی، به جهت استفاده از قطعات الکترونیکی گوناگون، به آسانی دچار آسیب دیدگی می شوند و بسیار کمتر قابل تعمیر می باشند.
نفوذ آب
در برخی موارد، زمانی که صفحه الکترونیکی شسته می شود و یا باران به آن می بارد، آب به درون برد الکترونیکی نفوذ کرده و به قطعات آن آسیب می رساند و عملکرد آن را کاهش می دهد. پیشنهاد می شود، در مدار فرمان کرکره های برقی، برد در جایی نصب شود که به آن آب نرسد. همچنین، اگر این مدار در معرض باران قرار دارد، شما می توانید از جعبه های ضد آب به منظور محفاظت از برد الکترونیکی استفاده نمایید. باید این نکته را به یاد داشته باشید که همیشه از آسیب رسیدن به برد الکترونیکی جلوگیری نمایید؛ چرا که آن ها قابل تعمیر نیستند.
تنظیم ریموت روی برد
اغلب روی گونه های مختلف مدار فرمان درب های کرکره، کلید کوچکی به اسم “Learn” وجود دارد که با فشردن این کلید به مدت 0.5 ثانیه و بعد از رها کردن آن و سپس فشردن کلید ریموت، لامپ LED روی برد 3 بار چشمک خواهد زد. پس از انجام این پروسه، ریموت روی برد الکترونیکی درب برقی تنظیم شده و آماده به کار است.
حال می توانید مدار فرمان مورد نظر خود را از شرکت مکث در خریداری نمایید و اگر برای انتخاب آن ها دچار تردید شده اید، می توانید از کارشناسان مربوطه این شرکت مشاوره بگیرید.